پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم “نان و سلامت”
طبقه بندی نان براساس نوع آرد: مانند نان گندم، نان جو، جو دوسر، چاودار، سویا و جوگندم براساس شکل هندسی: تافتون، لواش، بربری و سنگک براساس الگوی پخت: مسطح، نیمه حجیم و حجیم براساس سبک…
طبقه بندی نان
- براساس نوع آرد: مانند نان گندم، نان جو، جو دوسر، چاودار، سویا و جوگندم
- براساس شکل هندسی: تافتون، لواش، بربری و سنگک
- براساس الگوی پخت: مسطح، نیمه حجیم و حجیم
- براساس سبک پخت: دستی و دستگاهی
- براساس ارزش غذایی: نان سفید (سبوس گیری شده) یا نان کامل (تهیه شده از همه قسمت های دانه گندم)
- نان صنعتی: تولید شده با استفاده از ماشین آلات و تکنولوژی های مدرن
نانوسلامت:
نان کامل: (برای دریافت فیبر، ویتامین ها و املاح معدنی)
نان سبوس دار: (برای پیشگیری از مشکلات گوارش)
نان کم نمک: (برای پیشگیری از دیابت و فشارخون)
نان حجیم: (برای پیشگیری از آلودگی های فسیلی)
نانو نگهداری:
خرید نان به اندازه نیاز روزانه باشد
استفاده از کیسه پارچهای به جای کیسه پلاستیکی برای حمل نان
سرد کردن نان قبل از بردن به منزل
فریز کردن در منزل برای استفاده طولانی مدت
نان کامل:
نان کامل نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید ارزش تغذیه ای بالاتری دارد.
آرد کامل آردی است که از تمامی اجزای دانه گندم(اندوسپرم، سبوس و جوانه یا گیاهک) پس از پوست گیری اولیه تهیه می شود.
از آردی تهیه می شود که کمتر از 6% سبوس گیری شده باشد.
فیبر موجود در نان کامل باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش کلسترول LDL و کنترل قندخون می شود.
نان سبوس دار:
برای پیشگیری از بیماری های گوارشی و یبوست
برای کاهش خطر ابتلا به دیابت و فشار خون بالا
برای کنترل اشتها و کمک به کاهش وزن
برای تهیه این نان ها باید از آرد سبوس دار استفاده شود.
اضافه کردن سبوس بر روی نان برای سلامتی مفید نیست.